Selamat Datang ke blog saya. Terima Kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow juga ye.

Dear Followers

Tuesday, July 12, 2011

holla ;)

Assalamualaikum , hah..lamanya aku punya blog tak dipenuhi dengan citer karut aku , hehe al maklumla semakin hari nie aku semakin busy dengan kelas dan assgment, walaupun assgment mcm gerak tak gerak gitu, huhu apa-apa pown aku nak sambung citer time ifa ikut aku balik Muar . 

Jumaat - bangun pagi tu , ktorg melantak roti canai dengan mee hun , lepas tu aku tlg mak kemas rumah dgn sidai baju , after buat semua tu , aku ajak ifa keluar , macam biasa lah memang aku da janji nak bwk dia pergi karaoke dekat Rockstar City, dia siap buat card student lg, punyala excited kan kan...haha habis karaoke dalam pukul 5 petang . ktorg terus balik rumah dan lepak dekat rumah jer lepastu.

Sabtu - ktorg bngun agak lambat pagi tu , aku mintak mak buat nasi goreng, hehe lepastu suruh abah beli roti jala lepas tu mak buat nasi lemak pulak. hadoyaiii. memang mulut aku time tu penuh dengan makanan jela kan, lepas zohor, aku ajak ifa keluar, aku dah janji dengan yang dayah nak jumpa dia dekat MCD Wetex, lama da xdgr citer dayah lepas ktorg lost contact dulu, kebetulan dia da keje dkt Wetex so senang la sikit aku nk jumpa dia, sambil makan MCD sambil bergosip dengan dia, dan ifa just dengar jela ktorg berborak. Dayah bagitau, tingkat atas Wetex dah bukak karaoke baru, ok satu lg kemajuan Wetex Parade di Muar, HAHA~ hiburan sajoooo ! 

aku anta dayah g tempat keje dia semula, dia keje dekat SHINS, salah satu pusat kosmetik yang baru dibuka di Wetex, rezeki dayah sebab dapat keje dekat situ, after tu, aku pown try la tgk barangan SHINS tu. alamak, bukan main mahal lagi, dah macam standard dengan MAC pown ada, tgk punya tgk aku berkenan dekat satu liptiks nie, so aku beli la dengan potongan sales yg ada. then, aku ajak ifa round wetex, g tgk tmpat karaoke tu sbb dayah kata, dia tgh promosi masuk free jer, sampai je atas, bilik full dgn manusia yang suka karaoke. HAHAHA~ nampak sgt org muar nie pantang ada benda baru kan, jakun semendang...huh..

ktorg singgah watsons, pastu kedai kamera, ok sumpah ye aku nak NIKON 3100 , sudah murah ye skang nie, aritu aku tgk seribu lebih je harganya, euuuuuuuuuuwwwwwwww, geram mak nyah ! nasib la aku x keje lg, kalau x mmg aku nak gembat NIKON pujaaan hati tu ! after tu, terjumpa pulak arma dgn dini, kwn dia, dia ajak ktorg main bowling , aku dgn blouse nya dgn seluar slack nya layan la kepala si arma tu, hamboiii skang dia da makin expert main bowling tahu???nampak sgt la hobi dia waktu lapang duk main bowling je kan ! HAHAHA ~ 

malam pulak, aku bawak mak dgn ifa pergi Giant, abah xley ikut sebab dia nak g masjid. jalan-jalan Giant seronok jugak di malam hari, hehe tolong mak cari barang-barang untuk Family Day belah family abah pada Hari Raya Kedua nanti, tahun ni rumah aku menjadi tuan rumah :) gud luck to our family, semoga segala yg dirancang berjalan dgn lancar. AMIN.

Ahad - pagi tu, ktorg brekfast lemping dgn sardin, terbaik kan ? tu pown aku mintak mak buatkan, tak citer lg mak masak makaroni goreng blackpepper dgn spagetti bolognese, HAHA~ iloveu Ungku Faridah.( ayat bodek). lastly, ktorg siap-siap nak balik Tg.Malim, ktorg naik Bas Express Maharani ke TBS, aku duduk dgn ifa, jeje duduk dgn sorang bdk laki nie, bdk nie punyalah ramah sampai aku xley nk tido dlm bas disbbkan suaranya yang kuat duk berborak dgn jeje, aku tension je ek ! tapi tak kisah la kan, org muar mmg happy go lucky ! ktorg sampai BTS, dalam pukul 6.30 petang, then, gerak g Puduraya naik lrt , sampai Puduraya dalam pukul 7.30 petang, terus beli tiket TM-KL tepat pukul 7.30 tu. ktorg selamat sampai Tg.Malim pukul 9.15 malam, alhamdulillah , Thanks to Allah, permudahkan perjalanan kami semua :)

ifa dan ana
  NIKON 3100 come to mama ~
 konon la arma tu, nyampah aku !
 adek-beradek ?
 mereka :)
 fine ! aku kalah ~
 ifa di Giant,Muar
 kredit to Ifa <3
 bangga la tu ada produk kosmetik nama dia = =
 dalam bas Express Maharani, thanks yaw !


2 comments:

Zura said...

lama xmain bowling..

MixS aNa said...

yekew ?

its ok , if ada masa free ley ajak saya main sekali ok ?

:)