Selamat Datang ke blog saya. Terima Kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow juga ye.

Dear Followers

Thursday, June 9, 2011

update untuk hari nie dan sebelum sebelumnya

oh my baby blog, aik gedik no aku nak pggl blog aku nie baby baby, ok stop merepek jannah kang sebakul ko kena maki kang, hehehe so back to the topic today. now, aku dekat rumah kak ude , dekat Presint 8, Putrajaya. hari ni aku nak citer benda-benda yg lepas yg aku dah buat, lepas aku lepak-lepak jalan sakan dengan adikberadik aku sabtu aritu . hari Ahad pulak, aku, kak yan dengan kak ct pergi shopping sat dekat Jusco Cheras Selatan, aku sempat buat Member Card Jusco lg tahu???semangat sgt la tu kan...HAHA~ 

after Zuhur, ktorg semua gerak p KL TOWER, uncle aku sudah menanti di sana dengan family dia. dia belanja ktorg High Tea dekat sana. seronok giler weh ! jakun aku tau duk atas Restoran Berputar dekat Menara Kuala Lumpur tu. sumpah excited plus gayat sebab tinggi sgt. hehehe...tapi memang pengalaman yang terbaik dlm hidup aku lah ! after makan-makan dekat kl tower tu, ktorg gerak p Shah Alam amek motor dekat rumah sewa kak yan, ada lori yang disewa sudah tunggu di sana untuk antar motor tu ke Tanjung Malim. lawak giler r masa on the way g Tanjung Malim, hahahaha abg airi hangin jerk dengan aku kan asik susahkan dia. hehe tapi aku tau, dia sayang kat adik bongsu dia nie sbb tu la dia tolong jugak aku. thanks abg airi ! lap u lah ! hehehe

ok hari isnin pulak, start dah kelas pertama aku untuk semester lima nie. yeay, first class jerk lecturer dah tak masuk, ape lg , aku pown cabut jela balik kan...lepas tu, petang nya pulak lecturer masuk. Puan Hajah Kamaliah, sgt tegas dan garang , tapi aku suka ayat dia , "walaupun kamu semua nie ambil Pendidikan Awal Kanak-kanak tapi tak perlu lah jadi seperti kanak-kanak , perlu tahu bila masa untuk gelak, bila masa untuk main " perghhh memang tajam kau ayat dia. seriau bulu roma aku tahu?? then, selasa pagi tu aku gerak g KL semula, sbb petang tu makabah balik dari Umrah. as usually, kak yan pick up aku dekat Hentian Segambut, aku naik tren jerk dri Tanjung Malim ke KL. 

ktorg singgah umah abg airi dulu, lepas tu g dua kereta ke KLIA. ktorg sampai KLIA dalam pukul 1 lbh, jumpa kak farah dengan abg fendi, anak sedara aku yang pompuan tu sudah makin cantek! cute macam patung weh ! dia lah satu satunya cucu pompuan dlm family aku. Farah A'liya , so sweet tapi dia demam pulak, lemah jerk badan dia. lepas tu, semua adkbdk aku sampai KLIA, tapi flight delay la pulak, ktorg tunggu makabah kuar dekat bape jam ntah, last-last makabah kuar jugak dalam pukul 5 lbh, terus gerak balik Muar, aku pown dengan selambe nya ponteng kelas hari selasa tu, hehehe balik Muar jap jerk , sbb esok pg nya aku ikot kak ude balik Putrajaya , dapatlah aku buah tgn dri Mekkah, mak belikan aku beg tgn dan jubah sepasang :)) so lovely. 

dan sekarang aku berada di Putrajaya, dok melayan anak-anak sedara yang semakin nakal, hadi dengan hariz. esok, kak ude hantar aku balik Tanjung Malim semula, Insyallah. doakan perjalanan kami selamat pergi dan balik. Amin.















No comments: