Selamat Datang ke blog saya. Terima Kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow juga ye.

Dear Followers

Saturday, June 25, 2011

saya busy untuk semalam, hari nie, dan hari-hari akan datang .

ok. berdasarkan tajuk entry aku macam nak gempak jer kan ? padahal tak de org kisah pown . HAHA~ well, sejak dua menjak nie, aku makin sibuk dgn hal-hal dunia yg tak berapa mcm nak penting . jap lg aku gerak balik Tanjung Malim, kalau dulu-dulu time jakun naik tren, bukan main lagi asik nak tren je balik Tanjung Malim dari Putrajaya. now a days, sejak menjak Puduraya dibuka balik, aku kembali aktif balik sana naik bas je. HAHA~ mungkin juga tak nak pisang berbuah banyak kali sejak aku tunggu tren dari Rawang ke Tanjung Malim dekat 3jam lamanya. fuhhh, ye mungkin juga sebab aku teruja naik bas TM-KL yang bapak laju nak mampos tu kan. so, doakan aku semoga selamat sampai esok ke Puduraya. aku mintak tlg abg ipar aku anta ke LRT Sg. Besi jek, pastu dari sana aku terus ke LRT Plaza Rakyat. hatoiii, dgn brg2 yg super banyak nie, ntah apa yg aku angkut dlm beg pown aku tatau r. mcm balik kg seminggu pown ada. hehe...so semalam, tarian kedua iaitu Inang, aku dapat dah step-step nye, dan insyallah, next week aku akan sambung ajar Inang  pada anak-anak murid kakak aku. pertandingan pown dah semakin dekat, lagi 3 minggu jerk lagi masa untuk berlatih. semoga sempatla dorg semua hafal step inang tu. AMIN.

berbalik citer kepada hari nie, aku pilih untuk balik Tanjung Malim pagi disebabkan esoknya iaitu hari Isnin aku akan bertolak ke Perlis. aku join Program Perkampungan Satu Malaysia anjuran UNIMAP di Perlis. first time, aku join under UPSI ke camping2 besar mcm nie. semoga perjalanan kami selamat pergi dan balik. Insyallah, program berjalan selama empat hari bermula dari hari Isnin sehingga Khamis. dan kami akan ditempatkan bersama keluarga angkat masing-masing. ini program kali kedua aku bersama keluarga angkat lepas PJKN timr Form 4 dulu. hehe...semoga aku dapat keluarga angkat yang sporting2. AMIN. bersama-sama aku, ada 14 orang lagi pelajar daripada wakil UPSI, juga termasuk sahabat karib aku, bebeh, bubu dengan berybery. ok tak sabar nak pergi Perlis, sebab first time gak pergi sana. TERUJA SAT...

after program nie, hari Jumaat pagi2 tu aku dah kena gerak g Putrajaya balik sebab Sabtu ada training menari. penat memang penat tapi seronok jugak buat benda2 macam nie. daripada aku buang masa dan duit berjoli. baik aku buat amal bakti bersama masyarakat ye dak? hehe ok merepek sajo ! dan lupa pulak, weekend next week parents aku nak turun KL sebab anta kak yan balik Shah Alam. kakak aku tu dah dapat kerja dah. tak sia-sia belajor sampai Masters kan, dapat pulak result kan main gempak mampak lagik 4 FLAT terus. aku pown tahap diploma nie result bukan main low lagi, tapi cool je beb. hehe ok ok, tahniah kak yan dapat kerja dekat SIRIM punya company, ingat eh gaji pertama jangan lupa apa yang jana dah listkan. HAHA~ anyway, Shah Alam dah dekat dah dengan Tanjung Malim, cepat2 lah beli kereta. senang nak angkut adik bongsu kak yan nie g mana-mana. hehe...jawatan ape yg kak yan dapat aku tak pasti, tapi yang penting memang dia layak r dapat jawatan tu sebab dekat 3 kali gak dia kena interbiu jawatan tu. SIRIM memang tak kan menyesal amek kak yan keje, cewahhh ayat kau tak boleh blah jana oiii, nak membodek jela koje kau! hohoho, so maybe ini last entry aku untuk bulan enam nie. wait and see next post aku pasal family angkat aku nanti k? see ya ! Wasalam.

cikgu tarian-to-be / rasa mcm dah kurus sikit even 2 jam training bebudak tu / ok celahhh kuruss! / perasan !


last picture for end of this month. hope uols like it . tq .
ouh lupa pula , doakan aku dapat habiskan qada' puasa sebelum masuk bulan Ramadhan ye.

No comments: