Selamat Datang ke blog saya. Terima Kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow juga ye.

Dear Followers

Friday, April 1, 2011

something to share

rasa mcm nak bercerita tentang sesuatu
HAHA~ 
mood jiwang jannah dah tiba...
actually, nie bukan cerita tentang cinta
tapi cerita tentang ikatan silaturrahim antara sesama manusia
kisahnya bermula sejak aku, Ifa,Nik & Leha pergi makan dekat Dusun Bay
apa itu Dusun Bay?
iaitu kedai makan yang mempunyai tempat berkaraoke
malam tu (tak ingat tarikhnya) 
ktorg cadang nak makan malam dekat sana

lepak punya lepak, ktorg berkenan dekat sorang budak lelaki nie
umur dia around 3 taon cmtu..main kejar-kejar dengan adik perempuan dia
comel giler dan gebu..lepas tu ada sorang baby lelaki jugak comel sgt dalam dukungan ibu dorg
Nik yang memang dikenali sebagai seorang yang terlebih peramah dan suka budak2 
pergilah dekat family budak2 tu..kenal punya kenal dorg ajak ktorg lepak satu meja sekali
rupa-rupanya dorg satu family tu orang Shah Alam, 
nama ibu budak2 tu Kak Ida, papa nya pulak Abg Wan

baik giler dorang satu family
dan rupa-rupanya abang dua orang yang owner tmpt karaoke tu
pakcik-pakcik kepada Kak Ida nie
dorang nampak rapat sgt dan happy go lucky
lepas bape minit tu datang sekumpulan lagi family
iaitu Pak Ngah Kak Ida dan pekerja-pekerja dorang
wow! besh sgt lepak dengan dorang nie
sporting giler.siap ajak karaoke lagi

seronok berkenalan dengan dorang sefamily
pekerja-pekerja dorang pown tak nampak mcm pekerja
dah macam satu family pown ada
ktorg rasa kagum sgt lah
Pak Ngah tu dah macam pakcik ktorg sendiri
Nik pulak mmg takde ayah dah
memang jadik rapat lah dengan dorang sejak malam tu

boleh dikatakan tiap-tiap malam ktorg lepak Dusun Bay
kadang-kadang dorang belanje makan
tapi sekarang nie ktorg dah kurang lepak sana
sebabkan kesibukan buat assgment
lagipun dah nak final kan...
tapi banyak kenangan yang ktorg dapat
dorang ada kebun, dorang tanam Durian, Pokok Pisang

haritu si Leha ngidam nak makan Durian
dapat lah makan puas-puas
lepas tu sebelah Kebun dorang ada Sungai
dorang tangkap Ikan Sungai dan Bakar
wewittt...memang fresh sgt!
tak habes main-main dengan Sungai
malam tu dorang ajak main badminton dekat Dewan Hulu Bernam
depan kolej kediaman ktorg, besh sgtttttttt!

hope lepas ktorg habes belajar sini
Pak Ngah dan family ingat pada kami lagi
rasa macam kejap jerk masa berlalu
banyak sgt kenangan indah dengan dorang
dorang banyak tolong ktorg dan bagi nasihat
bila dengan dorang teringat aku dengan family aku
bila dengan dorang terubat rasa rindu pada mak dengan abah
bila dengan dorang, rasa gembira sgt dengan lawak jenaka dorang
hope ikatan yang terjalin antara ktorg semua berkekalan
Insyallah )':

Thanks A Lot To Pak Ngah Sefamily
Abg Zul, Abg Mat, Abg Fizi, Abg Wan, Abg Mit,Abg Man, Rizal
Kak Ida, Kak Sharifah, Sue
Korang semua memang besh!!!


No comments: