Selamat Datang ke blog saya. Terima Kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow juga ye.

Dear Followers

Sunday, November 21, 2010

Puteri Sulung & Bongsu

Assalamualaikum 
Hari nie aku sangat suka sebab dapat tengok Harry Potter and The Deathly Hallows Part One bersama-sama Kak Mar, Kak Ude & her husband with their two son dan Kak Ct...kebetulan Kak Ude datang Putrajaya semalam so dapatlah tengok sama-sama. Tapi aku datang dengan Kak Mar kakak sulung aku..almaklumla aku lepak umah dia utk beberapa hari nie sebelum balik Tg.Malim semula. Fine! Sabtu nie aku final exam kan..tapi belom baca apa-apa pown...macamlah aku nie boley hafal semua benda dalam satu hari. tapi itu kita tolak ketepi dulu yew....mari aku share sikit dengan korang tentang cite nie...Harry Potter dah semakin mencabar dan mula menayangkan 13SX tapi tidak lah terlalu menonjol ke 13SX nya..sebab cite nie untuk kanak-kanak jugak..so part yang agak-agak tue telah di sensoredkan untuk semua pihak. yang pasti aku suka Part One nie...tak sabar nak tunggu Part Two tahun depan...sure lagik gempak kan. 

Cite Harry Potter nie, kalau tak tengok dari Episod 1-6 kompem korang tak kan paham. sebabnya dia bersangkut paut dengan cite yang dulu-dulu. tapi besh laaa..soundtrack dia pown buat aku suspen jerk. yang tak ley blah, ada satu babak time Ular Besar keluar boley pulak Kak Mar jerit, memang terperanjat ktorg semua. Kelakar pown ada gak dengan watak Ron yang bodoh-bodoh + blur nak mati..hahaha..yang pasti suara aku dengan family aku jela dalam wayang tu..orang lain macam takde perasaan pulak aku tengok. hahaha..so habes citer sal Harry Potter.

Tadikan..aku tahan jerk nak buang air kecil tadi dek Harry Potter punye pasal, habis citer terus berlari pergi toilet..perghhh ramai pulak orang ekkk..gagah kan kaki jugak pergi toilet yg jauh sikit. sanggup tak sangguplah kan aku nie..fuhhh lega! Aku dengan Kak Mar lepak dekat Food Court Alamanda,Putrajaya. yang lain dah balik rumah sebab Kak Ct kena pergi ofis, bos dia da call.huhu..hanya tinggal aku dan Kak Mar jerk. Elok sgt la tu ank bongsu & anak sulung Hj. Mat nie kan. Menu yang dipilih oleh kami berdua sangat menyelerakan iaitu Hot Plate Mee bersama Telur Separuh Masak..yummmy! sedap! ditambah pula dengan Fresh Orange...memang kaw kaw punye lah! Sebagai pencuci mulut aku belanja Kak Mar makan Waffle Ice Creamery...bapakkk nak meletop perut aku makan bende2 tue semua. memang ketat dah seluar aku. hehe tu pown kalau tak aku ingat nak beli Famous Amos tapi naseb baek Kak Mar melarang. haha kalau tak kompem naek 5KILO lagi berat badan aku. Apa-apa pown sila la tengok gambar-gambar yang ada dibawah ini.

hah..next time nak tgk citer nie pulak
mcm besh jerk
sama tak gaya si botak tue dgn aku? 
hehe..

 amboi amboi sedapnya Kak Mar makan

fresh oren yang masam + tawar

next!

waffle is da besh!

No comments: