Selamat Datang ke blog saya. Terima Kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow juga ye.

Dear Followers

Friday, November 19, 2010

Hari Hang Out Kami

salam sejahtera & hallo hallo
jannah is buang tebiat lagi sebab post entry byk byk dalam satu hari. tapi aku pedulik apa kan..blog aku, so aku punya suka nk buat apa. yang penting aku tak ciplak ayat orang dalam blog aku  nie...its my own writing..eceh..baget howt jerk blog kau ek jannah. ok fine! tak se hot korang punye blog pun..i know it already. ape ape pown...aku nk share dgn korang semua rasa happy aku sebab akhirnya aku dapat gak drive my father's car iaitu Naza Citra gedabak tue. Alhamdulillah, semuanya berjalan dgn lancar tak de calar-balar kereta abah aku tue. The story begin bila aku msg kwn-kwn aku semua..tanya dorang bila nak kuar sama-sama nanti aku nak balik Tg.Malim sudah. So, ktorg pown decide kuar hari Jumaat lepas yang bertarikhkan 19/11/10...aku dah cakap dah dgn abah awal-awal lagi aku book kereta nak kuar dengan dorang semua. Syukur, makabah bagi aku drive kereta..mula-mula aku pergi amek Zara, then, gerak pergi umah Zarin, tunggu Zarin mandi & solat Zuhur...pastu ktorg pergi amek Shu dan seterusnya amek Ida with her only youngest sister...Oya. 

Selepas itu, aku pown drive dengan berhati-hati ke Bakri Muar , aku ajak dorang semua main Bowling. dekat sana dah makan bape jam dah kan...nak nak pulak dorang nie semua terkial-kial baling bola boling tue..hahaha tension jerk masing-masing kalah dengan aku. cewah..baget terror sgt lah tuh...yang xley blah tue boley pulak si Oya..elok jerk markah dia..mula-mula 3,4,6,6,6,7..dah tu sampai ke sudah 7 jela markah full dia..hehe jahat ekk ktorg gelakkan budak kecik tue. tapi ok apa budak 8 tahun dah pandai baling bola bowling..kau pandai kew???ewah...sedap jerk gelakkan orang eh. hehehe ok ok..jadi..ini adalah gambar-gambar ketika di tempat boling tersebut.









ok stop citer sal Bowling. dah puas bermain dengan peluh, ktorg pown lepak-lepak Secret Recipe. aku yang ajak dorang lepak sana sebab gian nak makan Spagetti Meatballs...dan dorang dengan rela hati pasrah resah pown ikotkan jela nafsu aku tue. Dan akhirnya selamat jerk park kereta terus berjalan laju menuju ke SR. Oleh sebab ktorg beramai, pihak SR terpaksa menggabungkan meja yang ada menjadi dua. Aku sanggup tak makan dekat rumah ok! semata-mata spagetti tersyg, dan akhirnya terorder lah aku dengan menu Spagetti Meatballs (chicken) bersama White-Dark Chocolate Cheese dan Ice Lemon Tea..sampai jerk menu yang dipesan..memang aku tak pandang dah orang yang lalu lalang depan,tepi,tengah celah-celah aku nie. Hensem macam mana pown mamat yang lalu depan aku tue tetap tak ley lawan Spagetti ku syg..hahahaha teruk giler aku nie kan? punyalah gian MAKANAN! manalah tak GEMSS macam nie. adoiii..pepon tak sedap r kalu citer jerk tapi xde gambar kan..nanti korang tak percaya..so untuk menjeleskan lagi tekak-tekak korang semua silalah tengok gambar-gambar yg ada...






tengok r tue si budak kecik Oya..makan nak sedap jerk kan! naseb kau lah budak..kang jadik macam Kak Jana nie jangan kau menyesal..hahahaha akk memang tak menyesal gemok cmnie dik..eceh..yakin jerk kan aku nie..ok habes citer makan dekat SR. Next, aku bawak dorang pergi Wetex Parade pulak sebab aku nak beli brg2 utk final nanti..ala pen jer kowt, kat kedai runcit macam xde jual pulak kan..hehe ehhh suka hati aku ler nak beli kat mana pown..aku punye suka! tapi tak lama pown jalan kat situ sebab abah ku tersyg sudah calling suruh pulang ke rumah. hehehe risau lah tue kereta kesygn di tgn aku. after that, aku bawak dorang jalan-jalan dekat Tanjung Emas & Tanjung Ketapang...melawat monyet-monyet yang ada dekat sana. Finally, aku pown hantar lah dorang semua balik rumah masing-masing & aku pown memandu pulang dengan berhati-hati. Sadakawallah Ul'azzim.

No comments: