Selamat Datang ke blog saya. Terima Kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow juga ye.

Dear Followers

Sunday, October 17, 2010

kawan saya kawan awak juga ;)

salam pembaca blog...hari ini aku nak cerita tentang seorang sahabat aku yang sanggup datang ke Tanjong Malim melawat aku..huhu padahal ikotkan rncangan sebenar aku kena g rumah dia...saja nak lepak-lepak kat umah dia kan...tapi tapi tapi akhirnye cancel sbb aku takot nak g umah dia sorang-sorang...lakkk padahal dekat Cheras jerk kowt..hahaha kelakar je kan? tapiii aku pujuk dia lak suruh dtg tempat aku nie..kebetulan lak ada Pesta Konvo dekat UPSI...ley r bwk dia jalan-jalan sekali...jumaat ptg dlm kul 2lebih dia sampai..aku ade kelas kul 3-5ptg...terpaksa biarkan dia lepak sorang-sorang dlm bilik aku sementara aku g kelas...balik jerk kelas ktrg siap-siap g Pizza Hut..aku ajak la Nik sekali..saja nak ramaikan org..dan pergilah kami ke Pizza Hut bertiga. 

kisah dlm Pizza Hut lak, tahu jela kalau dah campur aku dgn Nik dan Mira (kwn aku) sure lah bising giler kan...yg dorang lak ley kenakan aku...macam dah kenal lama jerk dorang berdua tuh...tapi ok jugakk kan..dorang cepat mesra..senang keje aku..hahaha yg penting ktorg happy jaaa ptg tu..balik tu ktrg sambung g Pesta Konvo lak dkt kampus..hohoho naseb laaaa xde duet kalau tak da lama aku beliiiiiiii macam-macam kat sane..aku, Nik & Mira lepak jerk kat gerai mkn yg ade kat situ...Mira nie kwan aku masa sekolah dlu..dia stadi dekat IPG Ilmu Khas kat Cheras...bakal cikgu gak macam aku...cuma dia Cikgu Sukan aku lak Cikgu Prasekolah...huhu mmg layan r kan kepala msg2 dah x mcm cikgu pown ada...

esoknya, ktrg g Rawang..jalan-jalan kat sane..lepak MCD..balik naek tren..haha dah bosan sgt la tuh kan...ikotkan rncngn aku ngn Nik nak bawak Mira g Hotspring dekat Sungkai..tapi oleh sebab xde transport terpaksa lah dibatalkan niat nak bermandi-manda tu...ehmm nampaknya naek sem depan la baru aku merasa g mandi Air Terjun tu...Ahad lak..pagi-pagi lg aku dgn Mira gerak g Midvalley...naek tren kul 8.55pg...sbbkan nak kejar cite Magika..Mira nak tgk sgt citer tu...aku lak nk tgk cite The Other Guy..lakkk lawak giler sey cite tu..tapi yg tak syok nya sbb Mira tgk cite laen aku tgk cite lain..jadik terbantot nak bersuka ria tu..dah r budak laki yg duk seat belakang aku tu..asik gelak jerk dri awal citer start sampailah ke akhir...kdg2 aku tgk tak de pown part yg lawak sgt tapi gelak bagai nak rakkk..siap hentak-hentak kaki lg kat seat aku..sengal betol! malang giler awek dia yg duk sebelah tu..hahaha siot jerk aku kan?

habis jerk tgk wayang, aku ngn Mira gerak balik ke Cheras naek tren...tren benti kat Salak Selatan,,then, ktorg amek teksi g Kondominium Sri Mas. naseb lah dekat kan...rm5.60 jerk dri situ nk ke kondo Mira tu..senang lah nnti aku nak dtg lg kan? dah tahu dah cmner prosuder nye..hehe..dgn tak malunya aku ikot Mira balik umah dia...tapi ok la kan sbb aku dah bagitau abah so xdela risau sgt...naseb baik abah bg aku pergi..mmg terbaekkk lah abah aku tu..hehe dan mlm tu aku ngn Mira lepak kedai mamak dekat ngn kondo dia..sedap gak Mee Goreng Mamak dia..nyum nyum..n now aku masih di rumah Mira..mybe pagi Rabu baru balik Tanjong Malim semula...Insyallah. Semoga perjalanan aku pg rabu tu berjalan dgn lancar. Amin.

risau jugak aku tgk Mira nie...duk rumah sorang-sorang..naseb baik mak dia belikan kondo tu utk dia..kalau tak mmg susah lah nak carik rumah sewa kan..sbb dekat Maktab dorg bg duduk hostel setaun jerk..then, dorang kena carik rumah sewa sendiri..kesian kan? tapi untung lah Mira, semua lengkap dkt umah die nie..setiap bilik ada jerk katil, katanya owner yg dulu byk tinggalkan brg-brg dia dlm rumah tu..so mmg tak susahlah kan..aku ckp kat Mira, dia mcm dah keja jadik cikgu yg dah ade rumah sendiri..hohoho..pastu aku ckp kat dia lg..pasnie kalau aku xde kelas sure aku dtg lepak rumah dia kat cni..hahaha tak malu ekkk??? next time aku nak ajak Nik ngn Moon pulak dtg cni, baru besh lepak ramai-ramai kan..kalau tak sebenarnya aku dgn Mira ajak Noa ikot sekali smlm, Noa siap dah kemas brg-brg dia lg nk bwk ke sni..tapiii pg tu mak dia tak bg Noa ikot ktorg..dah terpaksa aku ngn Mira jerk berdua...hehe tapii its ok..xksh lah kan..janji da selamat sampai pown kat rumah Mira nie..;) mmg besh sgt!








the great day in my life..thanks beb coz ceriakan hari-hari aku, sesungguhnya kau lah first kawan sekolah aku yg pernah jejak kaki dekat Tanjong Malim yg sederhana ini...terharu doe! sbb tu lah aku sggp ikot g rumah kau tahu???next time, kau dtg Tanjong Malim lg aku bwk kau g Kalumpang dgn Hotspring k? sayang kau lebih ahhhh Mira!

2 comments:

nizamsani said...

seronok ada kawan baik.

Ct NuRJaNNaH said...

yup..seronok jgk laa
ley share mcm2 kan kan
thanks jadik followers