Selamat Datang ke blog saya. Terima Kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow juga ye.

Dear Followers

Thursday, December 24, 2009

saat-saat akhir d'teluk intan

ari senin abah dtg teluk intan
cadangnye mmg nk duduk lame kit kt umah kak ude
bile makabah dtg teluk intan mak sudah taw tmpt yg ingin die pegi
giant,teluk intan...haha macam kt muar xde giant la pulak
tapi yelah lumrah hidup manusia mau tau bende baru
sempat jugak la aku g tengok wayang ajakkan kak yan
besh wo...citer bodyguard n assissins
tapi tersangat la sedih dan sayu bile ramai yg mati dalam cite tu
ak nanges macam org mati laki gamaknye
yg kak yan lak cover2 xmau nanges sbb nye aku sorg yg tau!
jangan kau sibokk! huhu..ciplak ayat moonohbulan...
then..mak lak ajak g kuala kangsar
katanya mau carik labu sayong..eh apekah itu labu sayong?
itu sume kak ude punye pasal!!!
die lah org yg bertanggungjawab kerana memperkenalkan labu sayong pd mak
labu sayong itu adalah lampu tdow yg die letak kt tepi tb umah die
mak pown terpikat dan tergoda dgn rekabentuk labu tu
ktorg g beramai ramai naek kete naza citra kesayangan abah
oke..ape yg penting walaupun kete tu agak beso macam tuan tuan die sekalian
tapi ak yg sedia beso nie dok berhimpit ngn kak yan yg kecik
jdik la kete tu serupa tin sardin yg padat dan mantap
sesmpai kuala kangsar bandar d'raja
pelbagai pemandangan menjadi santapan aku sefamily
kapal jet pejuang replika terletak chantek d tengah2 bandar kuala kangsar
sempat la jugak aku sefamily lalu depan istana raja
abang ipar aku bawak jalan2 lalu MCKK
sekolah yang amat ak kagumi sekolah paling hot and spicy gitu
dan akhirnya kami tibe d kilang labu sayong
aku terpegun dengan rekabentuk buatan manusia itu
banyak gile labu sayong dan yg bukan labu sayong pown banyak jugak
yg pasti kete aku penuh dengan labu sayong mak,abah dan kakak ku
dan dan dan aku dan kak yan tercepit
aku lak demam dan menyebabkan mood aku jdik kurang baek
hahahahaha
sampai mak dan kakak kakak ku takot sengupe harimau itu

gambar-gambar terpilih:

 bila aku sudah bosan

 bila budak 4taun pndai gune laptop
 
 bila mkck ngn anksdrenye maen game
 
 klik by abah: alamak goyang la bah
 
 abah: xyah la beli krim nie ko gune halia tu jerk..haha thanks la bah!
 
 bile mak jumpe salesman?
 
 jet pejuang..inilaaa barisan kita..lalalala...
 
 Malay College Kuala Kangsar (MCKK)
 
 yeah aku dan labu sayong
 
 inilah labu sayong
 
 jannah dan kak yan
 
 hadi dan hariz
 
 cara-cara membentuk
 
 cara-cara mengecat
 
 labu sayong kecik
 
 tempat membakar
 
 teka labu sayong dperbuat drpd ape?
 

ta sabar mau celebrate anniversary makabah 25.12.2009.

No comments: